hver gang du forlater meg

Det har blitt en vane for meg, det der å lete etter feil med meg selv hver gang noen forlater meg. Menneskene rundt meg sier det ikke er min feil, at det er andre som tar valget. Klart det er min feil, noe må jeg jo ha gjort feil i livet for at jeg stadig vekk blir forlatt og såret.

Hele det året her har vært et perfekt eksempel på nettopp det. Jeg kan huske hvert eneste øyeblikk hvor jeg har følt at noe er galt, og følelsen som sa at jeg kom til å bli forlatt. Menneskene som har forlatt meg, er mennesker jeg har blitt glad i. Som har vært der for meg i en tung tid, og hjulpet meg på beina igjen. Mennesker som gjør livet verdt å leve, som vet hva min største frykt er i livet. Som vet hva som skjer med meg om frykten faktisk skjer. Men likevel skjer det. Jeg søker meg til mennesker som vet hvordan livet kan være på godt og vondt, som vet hva angst er, som jeg kan relatere meg til. For det er det jeg trenger, mennesker som vet hva livet er.

Det er vel da man blir sett på som en trussel for noen. Når man kan relatere mer til et menneske, enn andre kan selv. Problemet er at jeg er naiv, og stiller opp for mennesker som trenger det. Om vi former et bånd av den grunn, betyr det ingenting. Alle trenger noen som forstår, noen som ikke er en del av hverdagslivet. Noen utenfra som kan støtte litt opp når det trengs. Får man ikke det, blir man fort ulykkelig.

Angsten etter sånne hendelser hvor jeg blir forlatt forteller meg at jeg fortjener det. Motgangen, nedturen, selvhatet. Jeg fortjener det. For hver gang noen forlater meg vokser selvhatet, angsten.

Og det selv om det eneste jeg har å gi her i livet, er omsorg og kjærlighet. Og til dere som har forlatt meg; unnskyld for hva nå enn jeg har sagt eller gjort. Vit at jeg har det helt jævlig.

1

Har ikke ord med tøff lesing. Takk for du deler.

Skriv en ny kommentar