hits

peptalk - utbrent

Det er på tide å ta seg en pause nå, kjære deg. En pause fra livet, hverdagen, andre mennesker, forpliktelser - alt. Bare ta deg en pause, hvis ikke møter du snart veggen igjen, og da blir det så mye verre å komme seg igjen etterpå. Du kjenner faresignalene, og du vet de har vært tilstede en stund allerede uten at du har brydd deg. Men istedenfor å ta deg en kort time-out, så har du valgt å fortsette i den tro at "det går nok over", selv om du vet av erfaring at det ikke stemmer.

For kjære deg, selv om du gjerne vil ha 6ere i alle fag, så kan du ikke sitte å skrive oppgaver dag og natt sju dager i uka. Du vil gjerne vise alle at du duger i alt, men istedenfor så sliter du deg ut. Du kan heller ikke stille opp for alle de rundt deg hele tiden. Det å være en god venn handler om mer enn det å stille opp. Det handler om å være ærlig nok til å si at du er sliten, trenger en pause. For er folka du har rundt deg ekte venner, så godtar de det, og de har helt sikkert sett at du er sliten. Kanskje de til og med stiller opp med sitt gode selskap, og bare er sammen med deg i stillhet fordi de vet du må hvile. Du trenger ikke føle deg alene selv om du er sliten.

Det er lov å gråte, kjære deg. Tårene kommer fordi du er sliten, fordi du har vært sterk for lenge og fordi du føler det er et nederlag. Men du har fortsatt styrke igjen, og det er den styrken du skal bruke for å komme deg opp igjen. For opp igjen skal du, uansett hvor lang tid det tar. Ta deg en hvil, begynn på en ny serie, spis god mat. Ikke stress med alt som skulle vært gjort, alt det kan vente.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anne-Cathrine

Anne-Cathrine

23, Rauma

Psykisk helse & livet. Kontakt: ac.blogg@live.no

Norske blogger

Kategorier

Arkiv