Frykten

Den er alltid der, den frykten. Frykten for å miste noen, for at noen plutselig bare skal fordufte ut av livet mitt, for å ikke være bra nok. For det er den følelsen jeg sitter igjen med når folk forsvinner, er stille i lengre perioder eller bare ignorerer, følelsen av å ikke være bra nok. Være interessant nok, fin nok, tynn nok, intelligent nok eller glad nok.

Jeg vet jeg kan være slitsom å være rundt, spesielt på de dagene hvor jeg har det tyngst. Da er jeg mye negativ eller stille, eventuelt så overkompenserer jeg med å putte på en ekstra maske for å late som at alt er greit. Samtidig skulle jeg ønske masken var gjennomsiktig, at noen så tvers igjennom den masken og bare "du har det ikke greit idag, hva kan jeg gjøre for å hjelpe?". For det skal jo strengt tatt ikke være nødvendig å omtrent takke for seg før noen oppdager at jeg bare trenger en klem.

På de tunge dagene så regjerer frykten sammen med angsten. Og frykten er bygd opp av tidligere erfaringer. For det er sånn livet er og har vært, folk bare forsvinner eller ignorerer. Så det er jo ikke rart jeg ikke føler meg bra nok, eller konstant er redd for å miste de jeg har rundt meg.

De jeg er redd for å miste, er ikke nødvendigvis de som har vært nære meg lengst. For de har bevist at de ikke forsvinner. De jeg er redd for å miste, er de jeg har hatt i livet mitt bare en liten stund, eller som har vært rundt meg lenge som jeg nylig har lært å kjenne og knyttet meg til. For det er det jeg gjør, jeg knytter meg til folk, for så at de røsker med seg hele lissa uten forvarsel. Det river opp gamle sår, og det gjør så utrolig vondt.

Ettersom jeg skriver alt det her, så er det nok meg selv det er noe feil på. Jeg knytter meg for raskt til folk, og forventer at de er knytta til meg. Men de er jo ikke det, for jeg er jo bare midlertidig.

0

Skriv en ny kommentar