hits

Kjære Kunnskapsminister

Nå er det faktisk på tide at du tar noen grep. Og nå skal jeg fortelle deg hvorfor.

Ettersom jeg har vært syk de siste årene, så har jeg måttet ta utdanning som privatist hos NKI. Eller, jeg trodde i hvertfall det var en utdanning. Jeg har fått gode karakterer, overraskende gode karakterer faktisk. Jeg tvang meg selv til å møte opp på eksamen i desember ifjor, selv om min sosial angst gjorde det til et helvete for meg. I de fagene fikk jeg gode karakterer, men på eksamen fikk jeg 2 i alle. Ja, det er bestått, men hadde de andre sluttkarakterene vært gyldige, så hadde alt vært så mye enklere.

Nå i april 2016 er jeg akkurat ferdig med et fag til, det siste jeg trengte for å kunne gå videre i utdanningen. Og derfor regnet jeg med at jeg kunne gå videre allerede i neste mnd. Men vet du hva fylket sa? At de fagene jeg har betalt flere titalls tusen kroner for, jobbet hardt for å gjennomføre, fått gode karakterer i og vært stolt av - sluttkarakterene er ikke gyldige. For de ser på arbeidet jeg har betalt for og gjennomført som en oppvarming(!) til eksamen. En eksamen som jeg må vente til DESEMBER(!) med å ta, noe som også betyr at jeg ikke kan gå videre med utdanningen min før i 2017. Hvis jeg i det hele tatt greier å gjennomføre eksamen med den sosiale angsten jeg har da, så klart.

Så kjære kunnskapsminister, Torbjørn.

Hvorfor skal det være så tungvint å være privatist? Hvorfor kan ikke sluttkarakterene vi får hos en godkjent skole, hos godkjente lærere være bra nok? Hvorfor må vi betale så forferdelig mye penger først for fagene, så for bøkene og i tillegg måtte legge ut enda mer til en eksamen som vi egentlig ikke trenger?

For meg virker det som om det å være privatist ikke er bra nok, at hvis vi ikke passer inn i de "normale" skolerammene, så må vi betale dyrt for det og ender opp med mer studielån enn nødvendig. Vi kunne vært ferdig utdannet og ute i jobb mye tidligere om reglene ble endret på, om karakterene vi får til slutt på kursene er godkjente og bra nok.

 

Torbjørn, kunnskapsminister, det er på tide å mykne opp i reglene litt. For det funker ikke som det er nå.

6 kommentarer

kstorhaug

15.04.2016 kl.12:36

Herregud, SÅ enig!! Er virkelig ingen lettvint snarvei å ta privatisteksamener, tok vg3 som privatist i fjor og det var PAIN.

Birgitte Østby

16.04.2016 kl.04:58

En 2-er er bestått, det er en sluttkarakter. Jeg si jeg ikke forstår det systemet og synes det er latterlig at det ikke skal godkjennes.

Anne-Cathrine

16.04.2016 kl.11:34

Birgitte: 2'erne er eksamenskarakterer, som blir stående på vitnemålet, som igjen ga kompetansebevis. I de fagene hadde jeg 5'ere som sluttkarakterer på alle innsendingene hos NKI, men de teller ikke. For det er kun eksamenskarakter som er gyldig. Det store spørsmålet er jo om man virkelig trenger eksamen i ALLE fag som privatist.

Birgitte Østby

16.04.2016 kl.20:38

man må ha eksamens karakterer ja..

Anne-Cathrine

16.04.2016 kl.23:31

Birgitte: Ja, men hvorfor det a liksom?

17.04.2016 kl.02:04

Det er nok ikke opp til meg å svare på.. men jeg tror jeg skjønner hva du mener

Skriv en ny kommentar

Anne-Cathrine

Anne-Cathrine

23, Rauma

Psykisk helse & livet. Kontakt: ac.blogg@live.no

Norske blogger

Kategorier

Arkiv