hits

Jeg mot meg; en åpenbaring (del 1)

En ny serie på NRK. Det er bra de velger å sette fokus på unge og psykisk helse. Det er et viktig tema som sårt trenger åpenhet. Og åpenhet var det allerede fra første sekund. Følelsene traff meg som et hurtigtog rett i magen. Det er rart å kjenne seg igjen i så mye som blir sagt.

Samtidig så fikk jeg minst en liten "åpenbaring". En av deltakerne sa at de jobbet hardt for at andre ikke skulle like henne, for å unngå å slippe noen for tett på og gi andre muligheten til å såre henne. Og det er jo akkurat sånn mitt hode har fungert også. Jeg har kanskje ikke jobbet intenst med å få folk til å mislike meg, men angsten min gjør det for meg.
Angsten forandrer væremåten min. Jeg blir noen andre enn meg selv. Den tar kontrollen over tanker og gir det negative et talerør. Når det skjer, så skyver jeg også bort mennesker jeg helst skulle hatt nærmere. Jeg sier ting jeg ikke mener, tester grenser for å finne ut hvor mye av angsten min de takler. Ofte er det lite som skal til før de menneskene blir helt borte, og har forsvunnet ut av livet mitt. De gidder ikke angsten min. De gidder ikke meg.

Angsten skyver folk unna med å være åpen og ærlig. Alt for ærlig. Angsten pynter ikke på noe, men overdriver heller. Den får fram og forsterker de verste sidene mine. Og de verste sidene mine skal helst ikke se dagslys.

Angsten har også forandret seg de siste månedene. Fra å ha angst for å være sammen med andre mennesker, har den nå gått over til å bli frykt for å miste de menneskene jeg velger å slippe innpå meg. Frykten for å ikke være bra nok. Frykten for at jeg sier eller gjør noe feil. Noen jeg helst ikke skulle sett gå, har allerede gått. Fordi angsten tok overhånd for mange ganger. Men nå skjønner jeg angsten litt bedre, og greier dermed å finne noen løsninger underveis som stopper den før den går for langt.

Frykten for å bli forlatt kommer nok til å være med meg en stund til, og da prøver man jo også gjerne å være bra nok.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anne-Cathrine

Anne-Cathrine

23, Rauma

Psykisk helse & livet. Kontakt: ac.blogg@live.no

Norske blogger

Kategorier

Arkiv