hits

til deg som er en real venn

Kjære deg som alltid sier sannheten.

Jeg skriver det innlegget her fordi vi snakker egentlig aldri om det her. Store ord eller følelser er igrunn aldri tema. Vi er alltid dønn ærlige med hverandre, og noen ganger rett fram slemme med hverandre. Det ville faktisk vært litt rart om jeg plutselig ble emosjonell og takket deg ansikt til ansikt. Ikke bare litt rart, men veldig rart. Det er liksom ikke helt oss.

Ingen er som deg, som alltid sier sannheten, som ikke bekymrer deg om du sårer meg eller ikke. Ja, for det har vært øyeblikk der jeg har følt meg både såret og forbanna, men overalt er jeg takknemlig for at jeg har deg i livet mitt. Fordi du har avdekket mange blindveier som blokkerer veien jeg går i livet, som andre mennesker ikke ser eller som ikke tør å fortelle om.

Det har skjedd mer enn en gang at du har sagt "han der passer ikke for deg", hvor jeg gråt hemningsløst etterpå. Du har også sagt at jeg ikke fulgte hjertet mitt fordi jeg var for usikker. Eller den gangen du sa jeg måtte slutte å late som om jeg var glad, når jeg faktisk ikke var glad i det hele tatt. Og den gangen du sa jeg ikke behandlet meg selv godt nok eller elsket meg selv nok. 

Du er nådeløs når du kommenterer hvilke klær jeg har på meg. Du sier ifra når den nye frisyren min ser helt jævlig ut, at jeg har brukt for mye penger på en ting osv. Det er ukomfortabelt å høre og akseptere sannheten innimellom, men den er alltid konstruktiv og gjør oss til bedre mennesker.

Sammen med deg, vet jeg hvem jeg er. Jeg trenger ikke late som. Jeg kan være meg. Og selv da slutter aldri de noen ganger brutale kommentarene å komme ut av munnen din. Men de presser meg mot og utenfor kanten av komfortsonen min, som gir meg styrke til å alltid kjempe for å bli et bedre menneske.

Når jeg er stolt over å ha lagt fremtidsplaner som oppfyller drømmene mine, så er du der til å fortelle meg hvilke aspekter av planen som trenger en realitycheck. Når jeg mister håpet, så er du der til å fortelle meg hvorfor jeg fortsatt skal håpe. Du er på en måte balansen i livet mitt, som holder meg igjen fra å tippe over til feil side.

Av å høre dine brutale og ærlige kommentarer, så har jeg blitt et menneske som tør å være ærlig oftere. Ikke bare overfor deg, men også mot meg selv og andre mennesker. 

Det har vært ganger (og kommer sikkert til å være) ganger hvor jeg tror du tar feil. At du er for subjektiv og ikke ser hele bildet på samme måte som meg. For å være helt ærlig så tar du faktisk feil innimellom, men det er jo menneskelig. Likevel er mesteparten av det du sier riktig, og du er full av visdom.

Vi tilbringer kanskje ikke så mye tid sammen som vi burde i perioder. Vi har våre egne liv. Ekte vennskap er sånn. De ser ikke hverandre ofte, men de er alltid i hverandres hjerter. Fra tid til annen ringer de deg eller sender deg en melding om noe du intresserer deg for. Dere trenger heller ikke være høflige overfor hverandre, for de tåler dine til tider frekke kommentarer.

Nok en gang, la meg takke deg, for alle sannhetene du har fortalt meg, selv om de kanskje ikke har blitt sagt med så vakre ord. De er ikke perfekte, sånn som du, men vakre uansett. Og måtte du fortsette å være brutalt ærlig så lenge vi lever. 
 

Kjærleik, 
meg. 

 

 

 

Del dette med en venn som er brutalt ærlig, som du elsker.

2 kommentarer

Hege Kristin

27.03.2016 kl.20:29

så fint skrevet!

Benedikte

27.03.2016 kl.20:56

Veldig flott skrevet! Heldig du hvis du har en slik venn. Jeg har ingen jeg føler jeg kan være så close med, eller som er close med meg.. (Utenom typen min da, men alle trenger en jentevenn som er en god venn u know)

<<3

Klem Benedikte, 20 år.

Skriv en ny kommentar

Anne-Cathrine

Anne-Cathrine

23, Rauma

Psykisk helse & livet. Kontakt: ac.blogg@live.no

Norske blogger

Kategorier

Arkiv