hits

til alle som kjenner meg, og dere andre

(Tidligere innlegg som ikke har blitt publisert)

 

Jeg er ikke angsten min. Men angsten min kan ha en tendens til å styre meg og mitt reaksjonsmønster. Den gjør det ikke hele tiden, men spesielt på dager hvor jeg er sliten i hodet og kroppen. Dager hvor jeg har fått for lite søvn eller vært stressa for lenge. På sånne dager ser angsten sin mulighet til å utnytte mitt reaksjonsmønster til å ødelegge alt jeg har bygd opp.

La oss ta et eksempel, da. Etter flere dager i festmodus, med litt alkohol og mye gøy, blir man automatisk ganske sliten både fysisk og psykisk. Meg selv inkludert. Når jeg da er sliten begynner angsten å analysere alt jeg har sagt og gjort disse dagene. Og uansett om jeg har gjort eller sagt noe feil, så kan angsten finne et smutthull hvor den kan skape nye ødeleggende scenario. Disse smutthullene siktes dessverre for ofte mot de menneskene jeg har litt for nært hjertet. Angsten bestemmer seg for å teste grenser, være spydig, klenge og kritisere. Rett og slett være en bitch. Og oppføre seg på en måte som kan virke truende. Ikke truende som i fysisk vold, men som i "hva faen feiler det hu der greia der 'a"-truende. Og det er faen ikke greit. Til og med jeg skjønner at ingen vil ha noe med meg å gjøre da.

Angsten vil ødelegge alt jeg prøver å bygge opp. Relasjoner, drømmer, mål og et mer positivt liv generelt. Angsten ødelegger det med et smil om munnen, mens jeg sitter igjen som den store stygge bitchen som ingen gidder å ha noe med å gjøre. Menneskene som jeg har nært hjertet vet ikke hvordan de skal forholde seg til meg når angsten gjør som den gjør. Derfor føler jeg det er viktig å forklare hvordan angsten fungerer.

 

Jeg er ikke angsten. Angsten er en blindpassasjer i mitt hode som jeg prøver å kaste ut hver dag. Men av og til blir jeg sliten, og da vinner angsten. Ikke hør på angsten. Den snakker ikke sant, og den er urimelig på alle mulige måter. Den vil bare ødelegge for meg, og nå som forklaringen er ute håper jeg at de som er og kanskje blir offer for min angst på dager hvor jeg er sliten forstår at det ikke er jeg personlig som snakker. Men angsten. Og den vil ødelegge mitt liv. Ikke la den ødelegge vår relasjon. Vær så snill.

2 kommentarer

Merethe Høili Johansen

01.03.2016 kl.19:06

Flott skrevet <3 Tror dette er nyttig for mange å lese for å kunne forstå hvordan det egentlig er å leve med angst!

Marika Bentzen

01.03.2016 kl.19:29

Utrolig bra skrevet! Lever med angst selv og kjenner meg godt igjen <3

Skriv en ny kommentar

Anne-Cathrine

Anne-Cathrine

23, Rauma

Psykisk helse & livet. Kontakt: ac.blogg@live.no

Norske blogger

Kategorier

Arkiv