hits

det har skjedd et mirakel, og jeg håper det er flere på vei

Det er 29.februar. En dato man får bare hvert fjerde år. Det vil si at det er en sjelden sjanse til å faktisk starte helt på nytt, med blanke ark og fargestefter tell. Jeg føler den dagen her kom som bestilt. Helga har vært lang og tøff, med noen lyspunkter. Jeg velger å ikke gå i detaljer rundt hva som har skjedd, fordi jeg respekterer andres meninger rundt saken, og fordi jeg rett og slett har lagt hele helga bak meg. Fra og med idag har jeg egentlig lagt hele fortiden min bak meg, og det forhåpentligvis for godt. 

Men når man går gjennom noen tøffe dager, og kanskje lar de sosiale antennene feile litt, så lærer man jo alltids noe av det hele. Jeg har (nok en gang, og for siste gang) lært at jeg ikke tåler enkelte former for vodka. Og at vodka rett og slett forandrer personligheten min. Det kommer også an på hvilket land den kommer fra, og den russiske er absolutt den verste. Men når det er sagt, så skal jeg absolutt ikke legge skylden på alkoholen. Jeg valgte selv å drikke, og alle valgene jeg tok etter jeg ble beruset velger jeg også å stå til ansvar for. Dette fordi alkoholen (sånn jeg ser det) finner de aller verste uvanene mine og forsterker de 1000 ganger, sånn at det er uvanene som står i lederposisjonen. Uheldigvis. Jeg har fått snakket med de jeg trengte å snakke med i etterkant, og det er alt som teller. 

Siden idag er en ny start, så vil jeg også meddele (for et fancy ord) at jeg slutter som hobbypsykolog og fulltids rådgiver for andre. Ja, jeg kan gjerne lytte til de som trenger å snakke, men jeg er ingen ekspert på ting. Har aldri vært, men kommer sikkert en dag til å kanskje bli det. Jeg har funnet ut at jeg har nok med mine egne problemer. Empatien min og hjertet mitt vil så gjerne hjelpe alle som sliter, men da glemmer jeg meg selv midt i alt. Tidvis har jeg også tatt andres problemer innover meg, og vært altfor mye bekymret. Som sagt, de som trenger det kan gjerne snakke med meg. Men ikke fortell meg om alle livsproblemene dine, eller hele livshistorien din, eller venninna di sin historie hvis du ikke absolutt må. Jeg trenger ikke vite det, og jeg vil ikke vite det med mindre jeg spør.

For nå er det faktisk på tide at jeg fokuserer på meg selv, og mine egne relasjoner. Jeg kan ikke lenger ta innover meg hva andre tenker, tror og mener. Da kommer jeg til å måtte innlegges for et eller annet til slutt. Nå er det meg selv og mine nærmeste som står i fokus. For jeg har en del problemer jeg må rydde opp i der også.

Vanligvis hater jeg forandringer, men idag tar jeg fart og løper mot en ny start med åpne armer (og kanskje litt for stort mot). Og med alt det sagt, så er Lady Gaga's fremførelse av Til It Happens To You på Oscar-utdelingen inatt det passende punktum. Hele sangen er fortidens beskjed til alle som ikke har trodd på meg. 

TZhsJ1saExI


 

 

Så får vi bare håpe på at beskjeden om en ny start, med blanke ark og fargestefter tell, også når frem til enkelte som kanskje kan gi meg en ny sjanse. Krysser fingrene.

Én kommentar

Emelie Karlsson

29.02.2016 kl.21:34

Jeg gikk nesten hele dagen og trodde det var 1 mars, hahah

Skriv en ny kommentar

Anne-Cathrine

Anne-Cathrine

23, Rauma

Psykisk helse & livet. Kontakt: ac.blogg@live.no

Norske blogger

Kategorier

Arkiv