hits

bryr du deg om hva andre tenker? read this

Vi alle bryr oss, på en eller annen måte, om hva andre mennesker tenker om oss og valgene vi tar i livet. Det rare er at det vanligvis ikke er en fremmed på gata som sier hva de mener, men oftere et familiemedlem eller en nær venn. Noen andres mening om deg kan ha en stor påvirkning på deg, hvis du lar den gå inn på deg. Men det er en stor forskjell på å bry seg og å bekymre seg for hva andre tenker om deg.

Hvis du bryr deg, betyr det at du respekterer deres mening og synspunkt, at du vil vurdere og tenke over det, men fortsatt ta dine egne valg og gå din egen vei. Men hvis du der imot hele tiden bekymrer deg om hva andre tenker og mener, så kan det fort påvirke valgene du tar. Du blir fort en person som lever for å "please" andre, som alltid er enig med i andres meninger fordi du ikke har egne. I lengden kan det faktisk gjøre at du mister selvtilliten din.

Det er menneskelig og helt normalt å ville bli likt og respektert av andre, men hvor mye du bryr deg om hva andre tenker er opp til deg selv. Når det er sagt, vil jeg dele noen ting du må huske på hvis du er en av de som bryr deg for mye om hva andre tenker.
 

 • Folk tenker ikke så mye på deg som du tror de gjør.
  Mesteparten av menneskene rundt deg tenker for det meste på seg selv og deres egne liv. Du og dine valg er sjelden i deres tanker, og hvis de er det, så er det ikke så ofte som du tror. Tenk litt på det her: Hvor ofte tenker du på et valg en venn av deg tok? Kanskje de første minuttene etter du fikk vite det, men jeg tviler på du tenker på det flere dager i strekk.
   
 • Det har ikke noe med deg å gjøre
  Hva andre tenker om deg er deres sak, og ikke din. Selv om du finner ut hva de mener om deg, så kan ikke det forandre hvem du er eller hvordan du lever livet ditt. Den eneste måten andres meninger kan forandre ditt liv på, kommer an på om du lar det de mener kontrollere deg og om du prioriterer andres meninger foran dine egne. Du kan faktisk ikke kontrollere hva andre tenker om deg, så bare gi opp den kampen nå og heller konsentrer deg på hva du tenker om deg selv.
   
 • Du er unik
  Dette er viktig å huske. For når du bekymrer deg for hva andre sier om deg, så lar du det ta bort deler av det unike indivitet du er, og du begynner å tenke at du må forandre deg på en eller annen måte. Da kan du istedenfor se på det fra en annen vinkel, og huske på at du er den eneste versjonen av deg: du er unik, spesiell og perfekt på din egen måte. Sett pris på at du er unik, klipp av alt håret ditt om du vil, gå i klær som skiller seg ut, og ta den tattoo'n du alltid har hatt lyst på. Vær den du er. Respekter hvem du er, for da blir du så mye gladere.
   
 • Hvorfor bryr du deg uansett?
  Hvordan påvirker det deg og ditt liv hvis noen andre er uenig i noe du har gjort eller sagt? Skal du liksom forandre deg hver gang noen ikke liker det du sier eller gjør? Nei. Prøv å se for deg hvordan en kommentar om hvordan du ser ut faktisk betyr noe om en uke. Hvis du ser på det den måten, så sparer du deg mye bekymringer.
   
 • Er du synsk?
  Hvis du har spesielle evner, og vet hvordan man bruker en krystallkule, så vet du hva andre mennesker tenker om deg. Men flesteparten av oss er ikke synske, så mitt spørsmål er jo da: Hvordan vet du hva andre tenker om deg? Du skjønner, problemet her er måten du tenker på, og hva du antar at andre tenker. Rart, eller hva? Så med mindre du er synsk eller tankeleser, bare gi opp å bry deg om hva andre tenker.
   
 • Aksepter at det andre tenker om deg er deres problem, ikke ditt
  Hvor mange ganger har du sett på noen på avstand, tenkt noe stygt om hva de har på seg, og der etter møtt de og endret helt oppfatning? Mange ganger. Du greier aldri å vite alt om en person, og du forstår dem aldri helt 100%. Så hvis noen lager seg en mening om deg uten å vite alt om deg, så er det deres problem, ikke ditt. La de holde på og tro hva de vil, mens du lever livet ditt videre og vet hele sannheten.
   
 • Velg å være snill med deg selv, og tilstede i øyeblikket
  Dette handler om å finne ut hvordan du vil føle deg fra dag til dag. Vil du være opphengt i å tenke på hva andre tror og mener om deg? Slutt å bekymre deg om en kommentar noen har kommet med, eller hva andre kanskje gjør eller sier i fremtiden. Vær tilstede i øyeblikket og husk på at du har ansvaret for dine egne tanker. I bunn og grunn handler det om hvordan du vil leve livet ditt. Vil du være deprimert samtidig som du lever for å "please" andre? Eller vil du være et lykkelig godt menneske, som ikke lar andres meninger påvirke deg? Ditt valg. 
   
 • Omgi deg med mennesker som aksepterer deg
  Å kunne ha gode venner å støtte seg på er viktig for både kropp og sjel, så da er det kanskje på tide å unngå å tilbringe tid med folk eller familie som ikke aksepterer deg som person eller valgene du tar. Det er alltid noen som er uenig med deg, de kan du enten ignorere eller gå videre uten. Det er viktig å omgi seg med positive, støttende og inspirerende mennesker som aksepterer deg.
   
 • Alle bryr seg om hva andre tenker om dem
  Du er ikke alene om disse tankene. Alle andre har de samme tankene og bekymringene. Det er menneskelig å være sånn. Så neste gang noen kritiserer deg, prøv å se det fra deres synspunkt. Kanskje gjør du noe de alltid har hatt lys til, og deres første reaksjon er å kritisere. Tenk over det, og så sover du mye bedre om nettene.
   
 • Vær tro mot deg selv
  Å være deg selv betyr å være ærlig og si hva du mener selv om det skremmer livet av deg. Idag er nesten alle på sosiale medier som Facebook og Twitter. Vi poster statusoppdateringer, bilder og deler våre mest intime historier. Sånn har hverdagen vår blitt. Så hvis du velger å ta del i den hverdagen, gjør det med ærlighet og integritet. Si hva du mener uten å bry deg om hva andre tenker. Så lenge du ikke prøver å såre noen, så kan du si hva du mener med stolthet. Og ikke vær falsk. Slutt å si "unnskyld" hele tiden, slutt å bare eksister - lev! Vær deg selv og så vil de som bryr seg om deg akseptere deg, og la de andre som ikke aksepterer deg bare få leve sine teite liv. De vet ikke hvor mye gøy de går glipp av ;-)

2 kommentarer

Charlotte

21.02.2016 kl.15:18

Veldig fine og viktige punkter som er verdt å lære seg! For, man er ikke den man selv tenker at man er. Man er den man selv tror at andre tenker at man er. Og det bør man legge av seg!

Connectme

21.02.2016 kl.20:59

Mange gode poeng i det du skriver her! Stå på, mye interessante temaer du velger å ta opp! :-)

Skriv en ny kommentar

Anne-Cathrine

Anne-Cathrine

23, Rauma

Psykisk helse & livet. Kontakt: ac.blogg@live.no

Norske blogger

Kategorier

Arkiv