hits

sett pris på ting, 'a!

Tenkte jeg for en gangs skyld skulle legge ut noe positivt. Noe som får meg til å tenke over ting jeg setter pris på i livet, og som gjør at jeg burde være takknemlig over å leve enn det jeg faktisk er. Så her kommer en liste over ting jeg setter pris på, og som jeg er takknemlig for. Punktene er i tilfeldig rekkefølge, bare så det er sagt. 

 

- Det å kunne puste inn frisk luft hver dag. Jeg tror mange tar det for gitt, men jeg setter pris på at lungene mine fungerer ypperlig og at jeg bor blant fjell som gir meg frisk luft.

- Vennene mine. Jeg har de beste vennene i verden. Ikke bare fordi de holder ut med det til tider ustabile humøret mitt, men fordi jeg kan snakke med de om alt. De løfter humøret mitt når det er dårlig. De får meg til å reflektere over ting og tanker jeg burde reflektere over. De stiller opp når jeg trenger det. De har gode kvaliteter som gjør at vi utfyller hverandre på en spesiell måte. Uten vennene mine så hadde jeg ikke vært her idag.

- Familien min, såklart. Ingen av oss er like, selv om vi har våre likhetstrekk. Også familien min, både nære og fjerne, spiller en stor rolle i mitt liv. Vi snakker kanskje ikke hver dag, men jeg vet uansett at jeg kan støtte meg på dem. Det er ikke alltid de setter pris på valg jeg tar i livet, men det er det familie er til for. De skal stille spørsmål ved valg du tar, og passe på at du ikke ramler helt på feil sti i livet. Familien min er spesiell, for på den ene siden kan det være ganske stille og man trenger ikke si så mye når man er sammen. Stillheten der er ingen negativ stillhet, for man vet at man blir satt pris på selv om ingenting blir sagt. På den andre siden kan det være ganske høylytt. Alle prater i munnen på hverandre, ler og diskuterer høyt. Det er også noe jeg setter pris på. For med begge disse sidene i livet, så har jeg det beste fra to verdener.

- Teknologien. Ja, den teknologien. Den hadde jeg nok (dessverre?) heller ikke greid meg uten. Med teknologien kan jeg holde kontakten med venner og familie som bor langt unna. Jeg kan blogge, dele min historie og mine tanker med verden hvor enn jeg befinner meg. Og så må vi ikke glemme Netflix og Spotify, da. Hverdagen hadde ikke vært den samme uten.

- Naturen. Bortsett fra noen av de menneskene som bor her, så er nok naturen den eneste faktoren som spiller en stor rolle til hvorfor jeg bor der jeg bor. Jeg har vokst opp på bygda med fjell på alle kanter. Jeg er ikke noe by-menneske, og kommer nok heller aldri til å bli det. Naturen gir meg en slags indre ro. Den er jo også fin å se på, samtidig som den gir meg mange muligheter til fine opplevelser.

- Mat og drikke. Ikke alle mennesker i verden har den samme tilgangen på mat og drikke, og derfor synes jeg det er viktig å sette pris på at vi har fri tilgang på det. Vi slipper å sulte eller tørste ihjel. Hvor heldige er ikke vi?

- Helsa mi. Den er kanskje ikke den beste, men den er heller ikke den verste. Til tross for de psykiske utfordringene i hverdagen, og det knekte halebeinet, så våkner jeg jo hverdag. Jeg har to friske bein å gå på, og alle de andre kroppsdelene mine er også friske. Så sånn sett har jeg ingenting å klage over.

- Puppene mine og rumpa mi. Ja, faktisk. Judge me all you want, men de to tingene er jeg faktisk fornøyd med. 

- Norge. Jeg bor i et av verdens rikeste land. Jeg har mulighet til å utdanne meg til hva jeg vil, og i tillegg være 99% sikker på å få meg jobb i fremtiden. Ja, Norge har sine feil og mangler på enkelte områder, men det er fortsatt langt mye bedre å bo her enn det er i enkelte andre land. 

- Bakgrunnen min. Etter å ha sett litt tilbake i min families historie, så kan jeg si at jeg er stolt av opphavet mitt. Jeg er stolt av å være en "blandingsrase" med en liten touch av innvandrer. Og da mener jeg innvandrer i form av kvener (finske samer) som kom til Norge for mange år siden. Jeg er ikke bare romsdaling, men litt av mye. Forfedrene mine kom fra mange steder i landet, og derfor velger jeg også å ikke bare identifisere meg med det stedet jeg kommer fra og er oppvokst på.

 

 

Det finnes sikkert mange flere ting jeg er takknemlig for, men dette er nok de viktigeste tingene. Kanskje kommer det flere sånne innlegg senere. Jeg utfordrer også gjerne andre til å lage samme typer liste, for du må virkelig tenke deg om og reflektere over livet ditt. Anbefales!

 

2 kommentarer

Tina Marie

16.02.2016 kl.14:54

Veldig bra skrevet, morsomt å ramse opp positive ting i livet! Da blir dagen bedre :)

Knut Snøsokk

16.02.2016 kl.16:15

Point 1, jepp, meget jepp!

Skriv en ny kommentar

Anne-Cathrine

Anne-Cathrine

23, Rauma

Psykisk helse & livet. Kontakt: ac.blogg@live.no

Norske blogger

Kategorier

Arkiv