hits

tabu: voldtekt og misbruk

De siste dagene har jeg hatt litt tid til å tenke over ting. Humøret mitt har vært generelt bedre etter å ha skrevet om de vonde tingene som jeg har holdt hemmelig i så mange år. Jeg har også funnet ut at jeg ikke kan slutte å skrive, bare fordi noen smålige mennesker mener jeg fortjente å bli voldtatt. Jeg trenger å kunne skrive, hodet mitt trenger et sted å la tankene få utløp. Bloggen er et sånt sted. For når hodet får for mye å gjøre, så skriver jeg om det her. Og så blir alt så mye lettere etterpå.


Jeg kan faktisk ikke la meg tie bare fordi et tema er for tabu å snakke om. Tabuet rundt misbruk stammer faktisk langt tilbake i tid. Det ligger i vår kultur. For så fort en jente/kvinne sier hun har blitt misbrukt, så får hun et eller annet stempel. Hore/løgner/opperksomhetssyk osv. Men hvis en mann sier det samme, så blir han jo trodd med en gang. Dette gjelder såklart ikke bare misbruk, men også mange andre temaer.

Veldig få jenter tør å anmelde en voldtekt, fordi de er redd for å ikke bli trodd. De er redd for ryktene som kan komme, stempelet de kan få, eller konsekvensene som kan komme i etterkant. Kanskje kan det skje flere ganger, fordi hun "var svak nok" til å bli lurt en gang allerede. Det blir for dumt. Voldtekt burde ikke være tabu. Jenter må kunne føle seg trygge på å kunne anmelde en voldtekt og å bli trodd. Jeg anmeldte ikke min ex-kjæreste fordi jeg visste jeg ikke ville bli trodd, og fordi jeg faktisk var for svak mentalt både til å skjønne hva som hadde skjedd, og for eventuelle konsekvenser. Per dags dato blir jeg også faktisk provosert når media legger ut artikler om voldtektsmenn som ikke blir dømt, fordi de i avhør har snakket det bort med "hun var med på det/vi var fulle" eller noe i den dur. Hva faen, liksom? 

Det er uheldigvis ikke bare vår kultur det gjelder. Andre steder i verden blir kvinner fordømt og utstøtt av et helt samfunn hvis hun i det hele tatt sier til noen at hun har blitt voldtatt. Kvinner og jenter flere steder i verden er undertrykte, de bare gjør som de får beskjed om, hvis ikke blir de straffet for det. De blir rett og slett behandlet som dritt. Er det sånn vi vil ha det i "verdens beste land"? Vil vi virkelig ha et samfunn der jenter som har blitt voldtatt eller misbrukt ikke blir trodd? Nei, såklart ikke. Så da er det jo på tide å få opp en skikkelig debatt rundt temaet, få frem alle mulige konsekvenser av en voldtekt. Få satt skikkelig fokus på temaet, en gang for alle.

Voldtektsmenn er idioter. Mange av de er psykopater, og psykopater er det faktisk umulig å behandle eller gjøre friske. De er for smarte, og den smartheten er langt ifra positiv. De fortjener straff. Ferdig snakka. For nå.

 

Hva mener du?

3 kommentarer

Hanne

12.02.2016 kl.21:40

Jeg er veldig glad for at du har landet på å fortsette å skrive!! Du skriver godt om et temaer som er vanskelig for mange å forstå og sette seg inn i. Mange vil fornekte og lukke øynene for livets mørkere kapitler.

Samfunnet bør snart innse at når jenter har sagt nei eller gitt uttrykk for at de ikke vil ha samleie så SKAL det respekteres!! Alt annet er voldtekt.

Anne-Cathrine

12.02.2016 kl.21:44

Hanne: Takk! Og ja, du har helt rett. Det er på tide å sette lys på mørke temaer, og det selv om de er aldri så jævlig å snakke om.

02.06.2016 kl.20:12

De fleste anmelder ikke fordi nesten ingen gjerningsmenn blir funnet skyldig, og det er ikke bare pga. bortforklaringer, men for det meste pga. manglende bevis. Selv anmeldte jeg ikke. Var veldig ung, og i sjokk. Fortsatt ikke anmeldt, og det er vondt. Vurderer, men vet ikke om jeg tør. Gutter blir alltid trodd? Fakta på det? Kjenner en som ikke ble trodd av politiet. Han hadde navn til og med.

Ingenting (!!!) om hvordan en føler det i etterkant av en voldtekt "blir for dumt".

Ellers bra skrevet, ha en fin dag!:)

Skriv en ny kommentar

Anne-Cathrine

Anne-Cathrine

23, Rauma

Psykisk helse & livet. Kontakt: ac.blogg@live.no

Norske blogger

Kategorier

Arkiv