hits

15 brutale ting sosialangsten kan si

Sosialangst er det verste. Og valget mellom pest/kolera eller sosialangst hadde vært enkelt. Jeg hadde valgt pest/kolera for å være helt ærlig. For å gi dere et eksempel på hvordan sosialangsten (Styggen) kan oppføre seg, her er 15 brutale ting den kan fortelle deg i sosiale situasjoner.

 1. "Hei, hei, hei. Hva om vennene din egentlig ikke liker deg, de bare tolerer deg?"
 2. "Du, vi må sende en melding til noen. Vil du bruke den neste halvtimen på å tenke over hva du har skrevet før du sender den? FOR DET VIL JEG!"
 3. "Du virker trøtt. Vi kan jo alltids holde oss våken med å gjennomgå alle de sosiale situasjonene du har vært i idag, og finne alle feilene du kanskje har gjort."
 4. "Hørte du den personen lo nå nettopp? Det er 99% sikkert at de lo AV deg."
 5. "Personen du nettopp la til som venn på Facebook bruker ganske lang tid på å godta, sant? Kanskje h*n faktisk hater deg."
 6. "Du vet vennen din sa dere ikke kunne finne på noe til helga fordi h*n hadde planer? Hva om, og hør på dette her, hva hvis de egentlig prøver å fortelle deg på en høflig måte at de ikke liker deg lenger? Bare et forslag av en tanke, altså."
 7. "Humøret ditt virker bra idag! Husker du forrige uke når du avbrøt noen som snakket? Ganske sikker på at den personen hater deg nå." 
 8. "Er volumet på stemmen din bra nå? Eller tror kanskje andre mennesker rundt deg at du øver deg på å rope? Eller hvisker du faktisk? Begge alternativene er jo grusomme. Husk det neste gang du snakker, da." 
 9. "Jeg tror vi skal bruke en times tid på å psyke deg opp til å snakke med folk idag. Men husk at du gjør det på feil måte uansett."
 10. "Slutt å ta kontakt med folk først, de føler du er for mye. Og slutt å vent på at folk skal kontakte deg først, de tror jo at du er anti-sosial. Eller kanskje ikke. Opp til deg å bestemme." 
 11. "Den sosiale situasjonen der gikk jo ikke som du hadde planlagt deg, gjorde den vel? Du kan få panikkanfall når du kommer hjem, men hvorfor vente? Vi tar det her i full offentlighet."
 12. "Uhm, folk kan SE at du skriver melding til dem. Og de lurer på hvorfor det tar så lang tid for deg å svare. SEND DEN! Herregud, den meldingen kunne vært SÅ mye bedre, hvorfor sendte du den?!"
 13. "Du har noen gode ting å komme med i denne samtalen, ikke sant? Vent litt, ikke enda. Vent til du er helt sikker på at det passer seg. Vent litt til. Oh damn, for seint, de har bytta tema."
 14. "Hvorfor stirrer alle på deg? Har du noe mellom tenna? Er håret ditt rart? Har du noe på skoene dine? Lykke til med å finne det ut."
 15. "Vi må gå gjennom rommet nå, må vi ikke? Husk på at alle stirrer på deg. Hva hvis du går rart, og du skjønner at du går rart nå, ganske snart vil alle andre se det også. Lykke til!"

Som sagt, dette er jo bare et lite utdrag av hvordan Styggen kan oppføre seg. Og egentlig synes jeg disse punktene er noen av de snilleste. Styggen kan være så mye verre. Så mye, mye verre. Så hvis du er en av de som sliter med sosialangst, og som leser dette. Vit at det er mange som har det sånn som deg, som vet hvordan du har det. Og hvis du kjenner igjen noen av disse punktene, så vit at Styggen er urimelig. Styggen er en kronidiot av en tosk, og han skal aldri vinne. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Anne-Cathrine

Anne-Cathrine

23, Rauma

Psykisk helse & livet. Kontakt: ac.blogg@live.no

Norske blogger

Kategorier

Arkiv