hits

no more bodyshaming

I det siste har jeg sett f.eks Ida Fladen stille opp i media for å kjempe mot kroppspresset. Bildene hennes var nok kanskje ikke spesielt heldige iforhold til intensjonene som lå bak. Jeg synes bildene var litt for tilgjorte, og viste ikke frem budskapet på en god nok måte. Men for all del, Ida Fladen er badass og en av mine favorittmennesker uansett. Gretne gamle gubber får syte så mye de vil, intensjonene og budskapet Ida hadde var awesome. 

Hennes artikkel (og alle klagene fra gubbene i ettertid) var dråpen i glasset mitt. Jeg har lenge tenkt på å dele et bilde i sosiale medier av min egen kropp. En kropp som viser at jeg har gått på antideprissiva (som er kjent for å øke vekta di) i flere år, og hvordan det påvirket kroppen min. For antideppen sendte meg opp 20-30kg på et drøyt halvår, så på et eller annet tidspunkt i livet har jeg faktisk veid rundt 90kg. Jeg la ikke merke til det selv da, men har sett det på bilder i ettertid. Kroppen bærer preg av å gå opp så mye, og så mye ned igjen iløpet av få år. Strekkmerker på steder jeg ikke trodde man kunne få det, og slapp hud. Men for all del, jeg har lært meg å bli glad i kroppen min. For den er en kropp som viser at jeg egentlig bryr meg fint lite om hva som står i media, om så det er trening, kosthold, ditt eller datt. Bedrevitere i media kan du få billig for meg. Jeg er glad i mat, alltid vært og kommer alltid til å være. Sjokolade spiser jeg når jeg vil, ikke når andre anbefaler det. Uten sjokolade hadde jeg blitt et dårligere menneske. 

Jeg synes det er leit at så mange jenter idag sliter fordi de føler de ikke er bra nok. Fordi de ikke er tynne nok, har store nok pupper, thigh gap eller sprettrumpe. Altså, come on, ingen i verden er perfekte. Alle bildene man ser i moteblader som viser den såkalte "idealkroppen" er photoshoppa som faen, så bildene er ikke ekte en gang. De er falske. Akkurat som forventningene samfunnet vi lever i har. Samfunnet har for store forventninger til hvordan vi skal se ut og hvordan vi skal oppføre oss. Det er ikke realistisk! 
Etter å ha sett en del av programserien "Sykt Perfekt" på Tv2 ble jeg utrolig trist, men samtidig forbanna på samfunnet. Jenter sliter på seg psykiske problemer, de streber etter å være perfekt. Men hva faen er perfekt egentlig? Ikke det som samfunnet sier ihvertfall. 

Perfekt er du når du er deg selv, og gir faen i hva alle bladene eller avisene sier du skal gjøre for å få et bedre liv. Har du det bra med deg selv, har du det også bra med andre. Du er perfekt som du er. Du trenger ikke forandre på en eneste ting. Er det noe du er misfornøyd med på kroppen din, så stå i speilet og si du liker nettopp den tingen. Hver dag. Lær deg å akseptere din egen kropp, for den er jo en del av det fantastiske mennesket du er. 

Hvis alle bare slutter å leve og strebe etter å være så jævla perfekt, så tror jeg nok skjønnhetsidealet vil forandre seg tilbake til normalen igjen. For nå synes jeg det faktisk begynner å gå for langt.  Følge meg på Instagram? Klikk HER

Du kan også følge bloggen på Facebook: Klikk HER

Én kommentar

Line

07.02.2016 kl.13:53

Jeg sliter veldig med kroppspress i dag jeg også, det tror jeg de fleste gjør desverre. Føler meg liksom aldri god nok, aldri tynn nok, aldri fin nok, aldri gode nok karakterer osv....

Skriv en ny kommentar

Anne-Cathrine

Anne-Cathrine

23, Rauma

Psykisk helse & livet. Kontakt: ac.blogg@live.no

Norske blogger

Kategorier

Arkiv