Milepæl

Så, dette her er stort. Og i mine øyne egentlig ganske skummelt. 

For snart en uke siden sluttet jeg helt med mine "trofaste" lykkepiller (stemningsstabiliserende/antideprissiva/kall det hva du vil). Denne medisinen har jeg gått på i, tja.. minst 3-4 år, om ikke mer. Og nå er det altså slutt. For en befrielse det er å slippe tabletter! Om jeg kan leve resten av livet uten medisiner gjenstår jo å se, men jeg håper virkelig jeg slipper mer antidep. 

Så er jo spørsmålet, er jeg frisk siden jeg har sluttet på medisinen? Nei, ikke helt 100%. Å bli frisk fra depresjon og angst kan ta alt fra et par mnd, til flere år og kanskje et helt liv. Depresjonen har krympa betraktelig det siste året. Ting ser generelt lysere ut, og alt er igrunn lettere (i den grad ting kan være lettere når man sliter med angst, såklart). For angsten blir jeg nok aldri kvitt, ihvertfall er det det mest realistiske synet på saken. Men forhåpentligvis greier jeg å lære å leve med den, sånn at den ikke preger hverdagen min stort. 

En annen ting jeg har gjort de siste årene, som jeg ikke kommer til å slutte med, er å ha samtaler med psykolog. De som jobber som psykologer fortjener en medalje, de er rett og slett helter, selv om de kan være drittsekker innimellom når de snakker om deg fra sitt perspektiv. Men hadde det ikke vært for dem, så hadde jeg ikke vært her idag. 

Så har vi skjebnens gyldne ironi, da. For nå som ting går tålelig bra, da er det på tide at skjebnen slår til med en utfordring uten sidestykke. Men gir jeg opp? Oh hell no, for jeg har ventet på dette øyeblikket lenge. Så nå kaller jeg inn mine styrker og gjør klar til kamp. Og for første gang i mitt liv har jeg skaffet meg en advokat (som forresten føles veldig voksent). Statens firkantede systemer skal bekjempes. 
Spoiler alert: jeg kommer nok til å vinne, for det gjør jeg alltid.  

 

Veien er enda ikke uten hinder, men jeg er fornøyd med progresjonen. Og en high-five til alle mine støttespillere, jeg trenger dere enda! :-)

 

 

 

(edit 26.09.14: nytt innlegg ødelegger magien litt, men bare litt!)

1

Har vært gjennom det samme selv, desverre. Men tiden nå er mye lysere og jeg er glad jeg ble kvitt dem!

- Jeanette -

Skriv en ny kommentar