Velkommen til Norge, verdens .... land

Som alle sikkert har lært på skolen, så er Norge liksom en av de rikeste landene i verden. Menneskene som bor her er ekstremt snille, og vi tar imot alle asylsøkere med åpne armer. De som styrer hele landet har også en liten svakhet for å hjelpe de fattige landene andre steder i verden med ekstremt store pengesummer som de egentlig kunne brukt på Norge. For hva er det egentlig alt ender med til slutt? Norge kommer plutselig til å se ut som ett rent hellvette.

For hvis pengebruken skal fortsette som den er idag, så f.eks ikke veiene i Norge til å overleve en vinter til. Det er store skader på dem etter sist vinter, og mange bilister har fått kjenne det både på lommeboka og på kroppen. Og hvis de på stortinget ikke allerede har fått det med seg; Dårlige veier dreper. Når vi først er inne på transportveier, så kan vi likeså godt ta med at tog-linjene i Norge er til å grine av. Alles "kjære" NSB fikk smertelig erfare det i vinter de og. Når det ble for kaldt i lufta, så stoppet togene. Og alle har vell hørt om konsekvensene... 

Og når vi først er så godt igang med å rakke ned på landet vi bor i, så kan vi fortsette med alle de andre problemene. Jeg nevner i fleng; Rasutsatte områder som de ikke har råd til å betale for få sikret. Vann- og kloakkrør som de ikke har råd til å bytte ut. I VG igår sto det at hvis utskiftingen skulle gå i samme tempo som til nå, så kommer det til å ta 200, ja TOHUNDRE år før de er ferdige. Morsomt det da? Hele Norge har da dødd ut av bakterier og dritt som kommer av at rørene er ødelagt, og fordi vann og kloakk blander seg sammen. DEILIG! 

Nå er det jo også sånn at det er streiker over hele landet. Transporten har streika, trailere fra Schenker, Tollpost osv. får ikke lov til å kjøre. Renholdsbransjen streiker, mange offentlige bygninger kommer til å se ut som en komposthaug til slutt. Og nå kommer visstnok meteorologene til å begynne å streike snart, da får vi heller ikke værmeldinger. 

Hva skyldes alle problemene? Jo, Norge har ikke PENGER. Eller, vi har faktisk penger. På bok. Som ingen får lov til å røre. Tåpelig. Hvor er alle de andre pengene? Jo, de blir sendt til utlandet for å redde andre før vi redder oss selv. Når det står sånn til med landet vårt som det gjør idag, så begynner jeg å bli litt skamfull. Det er rett og slett helt ubrukelig at det skal være sånn som det her. 

Edit: Når dere tenker over å i det hele tatt si deres mening om saken. Tenk konsekvenser, se fremover i tid. Tenk på hva som kan komme til å skje videre hvis ting fortsetter som nå. Fra imorgen av kommer enda flere til å gå ut i streik. Lista er lang, både fra de som streiker, og fra resten av landet. Skjerpings! 
Og jeg sammenligner ingen land på noen som helst måte, jeg tar opp problemene som er HER og NÅ! 

2 kommentarer

26.05.2010 kl.14:55

En liten feil med innlegget, norge har penger :) Vi har penger på bok, som ingen får lov å røre :) er over 2 miliarder det. Og vi har nok penger til å kjøpe hele sverige evt.

Men istedet for å hjelpe alle andre, hvorfor begynner vi ikke med å hjelpe oss selv? Utlandet er ikke eneste stedet mennesker sliter, vi sliter da her hjemme også. Folk bor tilogmed på gata.. i Norges RIKESTE land. En skam spør du meg :)

kkk

26.05.2010 kl.16:07

Slit nokka jævli her i norge @ somalia ja :)

Skriv en ny kommentar

Anne-Cathrine

Anne-Cathrine

22, Rauma

Skriver om min daglige kamp mot angst og depresjon. Psykisk helse og personlig terapi er nok det du finner mest av her. Kontakt: ac.blogg@live.no

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits